Confidenţialitate

Analize suplimentare ale pacientului suspectat de infectare cu noua tulpină de coronavirus | AUDIO

Sunt așteptate zilele acestea rezultatele mai multor analize care se fac în cazul pacientului suspectat de infectare cu mutaţia noului coronavirus, apărută prima dată în Regatul Unit.

Bărbatul se află internat la Institutul ”Matei Balș” din Bucureşti.

Pănă atunci, autoritățile de la București precizează că pe teritoriul României nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2.

Semnele de întrebare privind cazul pacientului de la Institutul Matei Balș au apărut după două probe de detectare a infecției care au avut rezultate diferite față de cele cunoscute până acum.

Acum se fac analize în laboratorul de genetică iar rezultatele vor veni în câteva zile.

Medicul infecţionist Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balş, cu explicații pentru Europa FM:

”Avem nevoie de teste secvențiere, care se vor face în zilele următoare. Ne vom lămuri dacă într-adevăr vorbim de noua tulpină”.

În acest context, Ministerul Sănătății a transmis într-un comunicat de presă că testele care vor confirma sau infirma prezența noii variante de COVID sunt acum în lucru.

În orice caz, este vorba de o chestiune de timp” până când noua tulpină a virusului va ajunge și în România, sunt de părere specialiștii.

”Principial vorbind, cazurile de import vor putea duce, într-un interval de timp, la faptul că tulpina nouă va ajunge și în România. Este clar, dacă este în Marea Britanie, așa cum s-a întâmplat cu toate variantele noi de virus din timpul pandemiei, ajung dintr-un loc în altul”, spune medicul infecţionist Adrian Marinescu.

Mutația virusului Sars Cov 2 – mult mai contagiaosă – a fost depistată în Regatul Unit la sfârșitul anului trecut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ioana Brustur Căpitanu