Confidenţialitate

Analiză Europa FM: Scenariul verde nu este posibil în școlile cu elevi mulți | AUDIO

Părinții vor afla cum și unde vor începe copiii școala abia după 12 august, în ciuda asigurării date ieri, de președintele Klaus Iohannis, care spunea că cei mai mulți alevi vor merge fizic, la școală, din 14 septembrie (adică se va merge pe scenariul verde).

Invitată în Deșteptarea de vară, Monica Anisie a anunțat că până miercurea viitoare, toți directorii trebuie să anunțe Ministerul Educației dacă au suficiente spații astfel încât și să vină la școală toți elevii dar și să fie asigurată distanțarea socială, de minimim un metru între elevi.

Acolo unde nu este posibilă distanțarea socială, adică elevii să stea singuri în bancă, sau nu este apă curentă ar trebui ca elevii să facă școală online, spune la Europa FM, un director din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică.

Autoritățile centrale au convenit, ieri, să-i lase pe directori să decidă dacă vor chema toți elevii la școală odată sau pe rând și vor face sau nu, în paralel, școală online.

Directorii au fost puși de minister abia în această săptămână să completeze un chestionar în care să scrie ce spații au, ce dotări și câte cadre didactice.

Anca Grădinaru a stat de vorbă cu Șeful Serviciului Informatizare din cadrul Inspectoratului Școlar București, Jean Badea:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Klaus Iohannis a spus ieri, că, în mare parte din țară, elevii vor merge cu toții la școală la 14 septembrie, însă acest lucru nu este posibil în școlile în care există clase cu 30 de elevi și se învață deja în 2 sau chiar 3 schimburi.

Ministrul Educației, Monica Anisie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La rândul său, directorul Centrului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății (CNEPSS) din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, Alexandra Cucu spune, la Europa FM, că elevii trebuie să stea obligatoriu, singuri în bănci. “Este fundamental!”, atrage atenția medicul INSP.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oficialul INSP recomandă ca acolo unde nu există încă apă curentă și săpun, elevii să nu vină la școală. Iar unde există, elevii să se dezinfecteze din oră în oră. Șervețele dezinfectante umede nu pot înlocui spălatul pe mâini, mai spune oficialul INSP.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Scenariile prezentate de Klaus Iohannis