Confidenţialitate

Analistul Armand Goșu, la Europa FM: “Lui Putin nu i-au ieșit multe dintre scenariile legate de Ucraina. Nu o să-i iasă nici Maidan 3.0”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că serviciile speciale ruse intenționează să pună în aplicare operațiunea „Maidan-3” până la sfârșitul anului 2023, menită să răstoarne actualul Guvern din Ucraina.

Invitat la Europa FM, la emisiunea Piața Victoriei, analistul pentru spațiul ex-sovietic, Armand Goșu, a declarat că Putin nu are nici o șansă să reușească acest scenariu.

Nu i-au ieșit multe lui Putin de la începutul războiului. Nici planul privind ocuparea sudului Ucrainei, cu ieșirile la Dunăre, nici Transnistria … Nu au nici Nikolaev sau Herson – mă refer la încercarea de a-și atașa cele 4 regiuni prin Referendum – Lugansk, Donețk, Zaporojie și Herson. Ei spun că sunt ale lor, dar nu le controlează nici administrativ, nici politic.

Singurul lucru care i-a ieșit lui Putin a fost speranța lui că Occidentul va obosi. Ba chiar ucrainenii vor obosi. Multe țări nu mai sunt interesate de ce se întâmplă în estul Europei, ci de faptul că s-a scumpit gazul, că s-a scumpit benzina” – a declarat Armand Goșu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.