ANAF Arad vrea să vândă 22 de kilograme de lingouri și bijuterii din aur

Fiscul din Arad vrea să vândă la licitație peste 22 de kilograme de lingouri și bijuterii din aur!

Aurul a fost confiscat în urmă cu 3 ani de la un bărbat, care încerca să treacă ilegal frontiera. Prețul cerut de fisc este de 130 de lei pe gram, însă până acum nimeni nu a fost interesat de ofertă.

 

Statul a devenit proprietarul celor 22 de kg de aur, după ce polițiștii de frontieră au confiscat bijuteriile în 2012, de la un cetățean turc. Acesta a încercat atunci să introducă ilegal aurul în țară prin vama Curtici din județul Arad. Turcul a contestat confiscarea în instanță, iar după 3 ani de procese, judecătorii au stabilit definitiv că aurul rămâne în custodia statului român.

E vorba între altele de lingouri mari şi mici şi monede.

Acum fiscul a scos la vânzare aurul prin licitație, la prețul de 130 lei gramul, inclusiv TVA. Doar că, potrivit legii, întrega cantitatea de aur – 22 de kilograme – trebuie vândută integral şi cu plata la facturare către un singur cumpărător. Din această cauză nimeni nu a fost interesat de licitația fiscului, deși până acum au fost 3 anunțuri.

Autorităţile mai cred că lipsa ofertanților poate fi cauzată și de tendinţa de scădere din ultima perioadă a cotaţiilor aurului pe pieţele internaţionale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS