Confidenţialitate

ANAF anunță rezultatele controalelor la cei cu averi nejustificate. Un singur contribuabil trebuie să achite statului peste 3,5 milioane lei | AUDIO

La „vânătoare” de averi care nu pot fi justificate: Fiscul anunță rezultatele controalelor făcute în luna iulie. Aproape 6 milioane de lei au de achitat oameni de afaceri care evitau plata dărilor către stat.

Cel mai mare datornic descoperit în luna iulie este din Iași, care va trebui să achite taxe la stat de 3,5 milioane de lei.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș:

„Cea mai mare diferență a fost găsită la un contribuabil din județul Iași, de 11, 7 milioane de lei, impozitul pe care trebuie să-l plătească este în valoare de 3,5 milioane de lei. În București, la un contibuabil diferența a fost de 3,5 milioane de lei, creanța stabilită a fost de 1 milion de lei iar în Buzău la un alt contibuabil diferența a fost de 2,8 milioane de lei, creanța stabilită a fost de 0,8 milioane de lei. Am dat 3 cele mai mari diferențe și impozite stabilite pe care le-au dat colegii mei.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu profesorii care dau meditații sunt ținta ANAF , spune șeful instituției. Dar Fiscul îndeamnă persoanele care au diverse activități la domiciliu, cum sunt meditațiile sau serviciile de cosmetică și coafură, să fie declarate:

„Nu de acest an este obligativitatea oricărei persoane, indiferent de profesia pe care o are, să-și depună declarația pe care o are pe venit. Era valabilă tot timpul, nu acum, n-am spus niciodată că fac controale la profesorii care dau medidații și nici nu am făcut controale la profesorii care dau meditații. În schimb, sunt profesori unde au fost situații în care acest gen de persoane, profesorii care dau meditații, s-au autorizat, la Arad de exemplu un profesor a declarat venituri undeva în jur de 60.000 de euro și a plătit impozit pe ele, la Timișoara un altul a declarat 50.000 lei și a plătit impozit pe ele.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Încasările ar fi crescut față de anul trecut, mai spune șeful fiscului, iar rambursările de TVA au ajuns la zero zile întârziere. Sunt sumele datorate de stat companiilor. La 29 august se vor face următoarele restituiri de TVA:

„Încasările lunii iulie au fost de 37,14 miliarde de lei iar încasările lunii iulie 2021 au fost de 30,87 miliarde de lei deci practic un plus de încasări de 6,27 miliarde de lei. TVA-ul restituit în lșuna iulie a fost în valoare de 3,6 miliarde de lei, practic astăzi ANAF a adus rambursările de TVA la zero zile întârziere.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: ANAF anunță că va începe să verifice averile a peste jumătate de milion de români. „Avem exemple de jmecheri care sfidează” | AUDIO

Foto: Inquam Photos / George Călin