ANAF a pus sechestru pe bunuri ale TVR

Anul trecut, la sfârșitul lunii septembrie, postul public de televiziune datora bugetului de stat mai mult de jumătate de miliard de lei. Laura Chiriac, consilier de presă al președintelui ANAF a confirmat pentru Mediafax, că, în decembrie, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pus sechestru pe bunuri ale TVR în valoare de aproape 150 de milioane de lei.

Este vorba despre mobilier, echipamente de telecomunicații, centrale termice, garaje, dar și despre cele două porți metalice cu comandă electrică ce asigură accesul în curtea instituției.

După eliminarea taxei radio-tv, Televiziunea Română primește acum bani de la bugetul de stat. Pentru 2017, bugetul alocat TVR este de 950 de milioane de lei, adică de 7 ori mai mare decât anul trecut, iar guvernul s-a angajat și să achite toate datoriile.

Între timp, George Orbean, propus de cabinetul Cioloș ca membru în consiliul de administrație al TVR și-a dat demisia. El a explicat că NU are puncte comune cu noul guvern.

George Orbean a menționat că întreaga conducere a salutat majorarea bugetului, dar nu există o strategie de dezvoltare, un plan de reorganizare și nici intenția de a realiza o evaluare sau un audit care să scoată la iveală vinovații pentru datoriile uriașe ale televiziunii publice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS