Confidenţialitate

ANAF: 18 români cu averi nedeclarate au de justificat peste 20 de milioane de lei

18 persoane trebuie să justifice averi nedeclarate de peste 20 de milioane de lei.

         Alte 35 de persoane trebuie să justifice sume de până la 20 de milioane de lei.

Fiscul verifică peste 300 de persoane care dețin sume importante în conturi – inclusiv pe cei care și-au trecut averile pe numele mătușilor sau al verișorilor.

Aproape 70% dintre persoanele selectate de ANAF pentru control trebuie să justifice proveniența unor sume mai mari de un milion lei

 

         Potrivit datelor prezentate de Fisc, în primă etapă au fost selectate 313 persoane – printre ele s-ar putea afla maneliști, interlopi sau cămătari – după cum declara șeful ANAF, Gelu Diaconu.

Cele mai multe persoane – aproximativ 220 –au de justificat averi de peste un milion de lei, în vreme ce alte 50 de persoane au fost găsite cu diferențe nedeclarate de până la 10 milioane de lei.

ANAF precizează însă că există și 18 contribuabili – care trebuie să justifice sume de peste 20 milioane lei.

În cazul lor, există diferențe mari între cheltuieli, constituiri de depozite sau investiții. Cu alte cuvinte, trăiesc pe picior mare dar e posibil să nu-și fi declarat toate veniturile.

Persoanele care prezintă risc de nedeclarare mai mic de 1 milion de lei au fost selectate, în cea mai mare parte, pentru că sunt rude ale persoanelor bogate.