Ana Maria Topoliceanu, pusă sub urmarire penala in dosarul Gala Bute

Ana-Maria Topoliceanu – fosta șefă a Companiei Naționale de Investiții și prietenă apropiată a Elenei Udrea, este acuzată de procurori că ar fi luat mită de la administratorul unei firme pentru a asigura plata la timp a unor lucrări contractate prin instituția pe care o conducea.

Ana-Maria Topoliceanu a revenit în atenția publică odată cu publicarea pozelor făcute cu ocazia vizitei Elenei Udrea la Paris.

Ea este cea de-a treia persoană care apare în acele fotografii, alături de fostul ministru și de fostA șefă a DIICOT – Alina Bica.

Potrivit unor documente obținute de agenția Mediafax, Ana-Maria Topoliceanu este urmărită penal pentru luare de mită în dosarul Gala Bute.

DNA susține că aceasta primea banii de la administratorul unei firme și îi preda apoi, prin intermediari, Elenei Udrea la locuința fostului ministru sau în biroul de la minister.

La dosar este depusă și o declarație a fostei șefe a Companiei Naționale de Investiții, din vremea în care nu avea calitatea de inculpat: ‘ La un moment dat, Lungu Ştefan mi-a spus că a vorbit cu Udrea Elena, care i-a spus că poate să ia pentru ea o sumă de bani de la firma Consmin SA… Nu îmi mai amintesc cu exactitate, dar cel mai probabil am vorbit cu Elena Udrea despre modalitatea în care urmau să fie transferaţi aceşti bani şi ea mi-a spus să îi iau prin intermediul societăţii administrate de Breazu Tudor, zis Cici, un prieten comun.’

Toate aceste informații apar în referatul în baza căruia s-a cerut arestarea preventivă a lui Tudor Breazu, administratorul moșiei de la Nana.