Confidenţialitate

Ana Maria Pătru, şefa Autorităţii Electorale Permanente, este urmarită penal

Procurorii DNA Ploieşti au dispus urmărirea penală în cazul preşedintei Autorităţii Electorale Permanente, Ana Maria Pătru, pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor.

Şefa AEP este acuzată că în 2008 a pretins, în calitate de vicepreşedinte AEP, iar în 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, 210.000 de euro reprezentând contravaloarea unui imobil din Bucureşti, promiţând în schimb că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de societate cu AEP, precum şi a unor contracte viitoare, ceea ce s-a şi întâmplat.

Procurorii Serviciului teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Ana Maria Pătru, preşedinte AEP, la data faptelor vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi 2 infracţiuni de spălare a banilor, informează DNA.

Pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al autovehiculului marca Land Rover cumpărat cu bani proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă, în acelaşi an, Pătru a achiziţionat şi înmatriculat acest bun pe numele unei alte persoane.

Preşedintei AEP i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, conform Codului de procedură penală.

Procurorii DNA Ploieşti au făcut patru percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Vâlcea, la sediul Autorităţii Electorale Permanente şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care vizează fapte de trafic de influenţă şi spălare de bani.