Confidenţialitate

Ana Blandiana, la un pas de a fi arestată la Revoluţia din 1989 – VIDEO

În emisiunea La Radio cu Andreea Esca, scriitoarea Ana Blandiana și-a amintit de o întâmplare petrecută în seara de 21 decembrie 1989.

Împreună cu soțul ei, Ana Blandiana a ieșit din casă pentru a afla ce se întâmplă, iar în momentul în care se aflau la Piața Romană, un tânăr în uniforma Gărzilor Patriotice a strigat către un ofiţer de Miliţie, aflat şi el în piaţă, ca aceștia să fie arestați.

“A venit în fugă un tânăr în uniforma Gărzilor Patriotice spre noi strigând că ar trebui să fiu arestată, pentru că am participat la manifestație. Înainte au fost arestați manifestanți şi duşi la Jilava.  Eu nu fusesem acolo.  Mi s-a părut ceva îngrozitor. În clipa aceea mi s-a prăbușit ideea că Ceaușescu e singurul care face rău”, a povestit scriitoarea.

Ofiţerul de Miliţie, i-a legitimat pe cei doi şi, după ce a aflat că nu au participat la manifestaţie, i-a lăsat să plece acasă.

Ana Blandiana a subliniat faptul că, până atunci, credea că singurul responsabil de situația de atunci era Nicolae Ceaușescu: “Eu îl consideram pe Ceaușescu singur și că toți ceilalți erau împotriva lui”.