Confidenţialitate

Ana Birchall audiată la DNA Ploiești în dosarul Tony Blair

Deputatul PSD, Ana Birchall, a fost citată miercuri dimineață la sediul DNA din Ploiești pentru a da declarații în calitate de martor în dosarul Tony Blair. Ea va trebui să explice dacă s-a implicat în organizarea vizitei în România a fostului premier britanic. Tot astăzi la DNA ploiești, în aceeași cauză a fost citat pentru a treia oară și deputatul Sebastian Ghiță. Acesta are calitate de inculpat în doar, alături de fostul premier Victor Ponta.

Ana Birchall a venit la Ploiești cu puțin înainte de ora zece. Nu a fost însoțită de un avocat, iar în mometul în care a intrat în sediul DNA a ținut să precizeze că are doar calitate de martor în cauză.

Deputatul PSD a refuzat să răspundă ziariștilor care au întrebat-o dacă ea a fost cea care a organizat vizita în România a fostului premier birtanic Tony Blair.

Conform unor surse, Ana Birchall este cea care, în calitate de secretar internațional al Partidului Social Democrat, era însărcinată, în anul 2012, să organizeze vizite cu personalități din afara țării pentru a contribui la imaginea partidului în perioada alegerilor parlamentare.
Tot miercuri, la DNA Ploiești a fost citat, pentru a treia oară în această cauză, și deputatul Sebastian Ghiță. Aceleași sure au precizat că deputatul va fi înștiițat că o parte dintre bunurile sale vor fi puse sub sechestru în vederea acoperirii prejudiciului în valoare de peste 200.000 de euro, stabilit de procurori în acest dosar.

De altfel din același motiv și Victor Ponta are sub sechestru un apartament din București. Ghiță și Ponta sunt acuzați în cauză de spălare de bani respectiv complicitate la spălare de bani.