Americanii de la Ford intentionează sa produca la Craiova un SUV EcoSport

Reprezentanții companiei ar fi discutat astăzi cu premierul Victor Ponta despre posibilitatea de a produce acest model din a doua jumătate a anului 2017. Analiștii susțin că marile speranțe ale uzinei de la Craiova stau în acest SUV, produs deocamdată în India.

Ford caută de mult timp solutii pentru a produce la uzina din Craiova un al doilea model.

Initial se zvonea ca ar putea fi vorba de Fiesta, insa constructorul auto a decis să producă acest model în Germania, astfel că în România ar putea fi produs SUV-ul EcoSport.

E de asteptat ca intre Ford si autoritati sa se poarte negocieri aprinse, compania cerand de mult timp imbunatatirea infrastructurii rutiere din zona.

Cotidianul Gazeta de Sud citeaza surse care spun ca americanii ar putea chiar solicita un nou ajutor de stat pentru implementarea acestui model.

În prezent, la Craiova se produce modelul B-Max, lansat in martie 2012.

Din iunie anul trecut însă, vânzările au tot scazut si nu au mai depasit 5.000 unitati, astfel că uzina s-a văzut nevoită să-și întrerupă producția de mai multe ori.

Ford România anunța în noiembrie 2014 ca vrea sa renunte la aproximativ 680 de angajati, printr-un program de plecari voluntare.

170 de locuri de muncă au fost salvate, astfel ca numarul angajatilor s-a redus , în final, cu aproximativ 500.