Amenzi pentru incalcarea regulilor de circulatie in Delta Dunarii

Cei sancţionaţi vor plati amenzi cuprinse între 100 și 1000 de lei.

În cazul navelor care acostează în alte locuri decât cele stabilite de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, amenzile sunt cuprinse între 130 și 400 de lei pentru persoane fizice și 500 și 1000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru a nu deranja păsările și animalele din Delta Dunării sunt restricții de viteză. Ambarcațiunile nu pot circula pe canale cu mai mult de 15 km pe oră. Cei care depășesc această limită sunt sancționați cu sume cuprinse între 200 și 500 de lei, în cazul persoanelor fizice și 200 și 1000 de lei în cazul firmelor.

Se dau amenzi și pentru cei care nu încetinesc la întâlnirea unei alte ambarcațiuni. 700 de lei în cazul persoanelor fizice. Aceeași amendă se aplică și celor care refuză controlul efectuat de organele abilitate. Navigația pe timpul nopții e interzisă în Delta Dunării, dacă ambarcațiunile nu sunt semnalizate corespunzător. E obligatoriu ca fiecare navă să fie dotată cu veste de salvare pentru toate persoanele aflate la bord și cu dispozitive electronice pentru monitorizarea vitezei şi a poziţiei. Amenzile vor fi date de reprezentanți ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei ‘Delta Dunării’.