Confidenţialitate

Amenzi pe litoral: Turiștii nu au păstrat măsurile de siguranță impuse de pandemie

Vremea splendidă de pe litoral a atras mii de turiști în stațiunile de la mare în minivacanța de paște și 1 Mai. După un an de restricții, mai ales în Vama Veche și Mamaia Nord, tinerii s-au distrat pe plaje, mulți dintre ei uitând de regulile impuse de pandemie.

Polițiștii și jandarmii, care au împărțit chiar măști de protecție, au fost totuși nevoiți să aplice avertismente și zeci de sancțiuni, între 500 și 2000 de lei în Vama Veche.

După o zi în care au făcut plajă și au ciocnit ouă în prima zi de Paște, turiștii de pe litoral s-au distrat la maxim până la ora 10 seara, potrivit regulilor. Fără cluburi deschise sau spectacole pregătite ca în anii trecuți, tinerii din Vama Veche și-au organizat singuri petrecerile pe plajă, cu muzica auzită din boxele portabile. Unii erau supărați din cauza că trebuie să termine petrecerea până la ora 22.

Petrecăreții au găsit soluții. Distracția a continuat în sat în curțile pline cu corturi. În fiecare seară, mii de tineri, foarte mulți fără măști, au umplut însă plaja și aleile din sat până în ultima clipă.

Sancțiuni au fost date și în Mamaia. Polițiștii au amendat, în ultimele două zile, cu suma totală de 12.000 de lei, aceleași două cluburi, pe terasele cărora petrecăreții nu au respectat distanțarea fizică.  Alte incidente nu au fost pe litoral.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.