Amenzi de 30.000 de lei pentru administratorii autostrăzilor A1, A2 și Centurii Capitalei

Administratorii autostrăzilor A1 Bucureşti – Piteşti, A2 Bucureşti – Constanţa şi Centurii Capitalei au fost amendaţi cu 30.000 de lei de poliţişti.

Sancțiunile vin după accidentele produse miercuri dimineață din cauza asfaltului care a înghețat pe anumite porțiuni.

30 de mașini au fost implicate în accidente, iar mai multe persoane au fost rănite, cinci dintre acestea fiind transportate la spital.

 

Administratorii acestor drumuri au fost amendaţi pentru că nu au intervenit cu material antiderapant. Mai exact, nu au îndeplinit “obligaţia de întreţinere a drumului public, pe timp de iarnă, potrivit reglementărilor în vigoare”.

Miercuri dimineaţă, pe autostrada A1, la kilometrul 11, a avut loc o tamponare în care au fost implicate două autovehicule, dar au avut loc şi alte trei derapaje, maşinile lovind glisiera metalică, iar la kilometrul 36 au avut loc două derapaje, tot cu lovirea glisierei metalice, a anunţat Poliţia Română.

Pe autostrada A2, la kilometrul 20, un autoturism a derapat în glisieră, fără a fi înregistrate victime, la kilometrul 21, pe sensul către Constanţa, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, soldat cu două victime, iar la kilometrul 22, un autoturism a derapat în glisieră, nicio persoană nefiind rănită.

Tot pe autostrada A2, la kilometrul 51 s-au tamponat două maşini, dar nu au fost victime, la kilometrul 58 s-au tamponat alte trei maşini şi o persoană a fost rănită, iar la kilometrul 60, două autovehicule au fost implicate într-o tamponare, fără a fi înregistrate victime.

În judeţul Ilfov, pe şoseaua de centură Bucureşti, la intersecţia cu autostrada A2, pe sensul către Constanţa, a avut loc o tamponare între 10 autoturisme, soldată cu două victime, iar pe sensul către Bucureşti, la kilometrul 11+800, a avut loc o tamponare între patru maşini, fără victime.

De asemenea, în zona Otopeni a Centurii Capitalei au avut loc trei tamponări, fără a fi înregistrate victime.

 

Potrivit Centrului Infotrafic, accidentele s-au produs “din cauza neadaptării vitezei la condiţiile unui carosabil acoperit cu polei”.

Sursă foto: Facebook/Poliția Română

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS