Confidenţialitate

Amenzi de 2,4 milioane de lei în minivacanța de Paște și 1 Mai pentru nerespectarea măsurilor impuse din cauza pandemiei

În ultimele 3 zile, 10.000 de oameni au fost amendați de polițiști pentru că nu respectau distanțarea și alte măsuri de siguranță impuse din cauza pandemiei.

Au fost, de asemenea, sancționați peste 30 de operatori economici și 16 petreceri private au fost întrerupte de angajații Ministerului de Interne.

Valoarea amenzilor depășește 2,4 milioane de lei, a spus Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI.

”Au fost verificați aproximativ 14.000 de operatori economici, fiind identificați doar 31 de operatori care nu respectau măsurile dispuse în contextul pandemiei. Dintre cele peste 200.000 de persoane verificate în aceste zile, în jur de 10.000 nu respectau măsurile sau interdicțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate aproximativ 11.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2,4 milioane de lei. Față de 4 persoane, au fost începute cercetări pentru comiterea a 11 infracțiuni, printre care zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații cu privire la motivul deplasării. Totodată, au fost întrerupte 16 petreceri private, fiind dispuse măsuri de sancționare pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară”, a menționat Monica Dajbog.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Traficul la granițe a fost de 3 ori mai ridicat față de acum un an, în aceeași perioadă, a sărbătorilor pascale. Din fericire, numărul accidentelor rutiere grave a fost mai mic, spune Monica Dajbog.

“Cea mai tranzitată frontieră a fost cea cu Ungaria, pe unde, în ultimele 3 zile, au efectuat formalitățile aproximativ 64.000 de persoane cu peste 30.000 de mijloace de transport”, a spus purtătorul de cuvânt al MAI.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.