Ambasadorul SUA şi cel al Marii Britanii au împărțit mâncare și haine nevoiașilor din zona Gării de Nord

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, şi cel al Marii Britanii, Paul Brummell, au împărţit la Gara de Nord, mâncare caldă şi haine oamenilor fără adăpost. Nevoiașii au  aşteptat şi două ore la coadă. Ei s-au  aşezându-se încă de dimineaţă să prindă o supă de pui, întrucât numărul porţiilor a fost limitat.

După ce își primeau porțiile de mâncare, oamenii se așezau la cele două mese din lemn amplasate lângă cele două corturi, pentru a-și mânca porţia primită.

Mulţi dintre cei care s-au aşezat la coadă trăiesc pe stradă, din mila trecătorilor, iar supa de pui este prima masă caldă de care se bucură în ultima vreme.

Statul la rând, foamea şi frigul i-au făcut pe unii dintre participanți să-şi piardă răbdarea, iar jandarmii au intervenit pentru a calma spiritele.

Numărul porţiilor de supă a fost limitat, doar 300 de oameni primind mâncare. Coada s-a întins pe câteva zeci de metri, iar jandarmii lăsau doar cinci-şase persoane să intre deodată.

Cei doi ambasadori, care aveau pe cap căciuli roşii, de Moş Crăciun , cu polonicele în mână, umpleau cu ciorbă casoletele pentru persoanele care aşteptau la rând.

Cu câteva săptămâni în urmă, mai mulţi voluntari au mers pe stradă şi au împărţit tickete oamenilor fără adăpost, pe baza cărora aceştia au venit să primească hrană şi îmbrăcăminte. Pe tickete puteau fi menţionate informaţii despre persoanele fără adăpost, pentru ca asistenţii sociali să aibă o mai bună evidenţă a acestora.

După ce au mâncat, oamenii străzii au primit şi haine şi încălţăminte.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS