Confidenţialitate

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman: ”A luat sfârșit vechea domnie a corupției, nepotismului și criminalității organizate, care încerca să fure speranța și viitorul generațiilor de români”

”A luat sfârșit vechea domnie a corupției, nepotismului și criminalității organizate, care încerca să fure speranța și viitorul generațiilor de români. Statul de drept a fost consolidat în România și în continuare viitorul său este unul strălucit.

În ultimele săptămâni, în timpul mai multor întrevederi cu membri ai guvernului din noua coaliție, am rămas impresionat de cooperarea dintre ministere și continuitatea perfectă a inițiativelor anterioare. România și Statele Unite sunt cele mai bune prietene; mi-a făcut plăcere să reiterez, în fața Ministrului Ion, angajamentul nostru de a sta umăr la umăr cu poporul român, pe calea progresului”, a spus Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, după întrevederea cu noul ministru al justiției și cu o parte din membrii de la conducerea echipei sale.

”România și Statele Unite au o legătură incredibil de puternică și specială. În timpul întrevederii noastre, am reiterat această legătură și angajamentul nostru de colaborare pentru a ne asigura că infracțiuni precum crima organizată, corupția endemică, traficul de persoane și infracțiunile legate de drepturile de proprietate intelectuală nu vor fi tolerate în România. Standardele toleranță zero la care au aderat în trecut Ministrul Predoiu și Ministrul Vela continuă să fie aceleași standarde aplicate și de Ministrul Bode și Ministrul Ion. Îi aplaud pentru acest lucru”, a mai tranmis amabsadorul SUA, prin intermediul unui comunicat trimis sâmbătă presei.