Confidenţialitate

Ambasadorul Rusiei la București, chemat la MAE din cauza unui material denigrator la adresa NATO. Articolul, în continuare pe site-ul instituției

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea ambasadorului Rusiei în România, Valery Kuzmin, la sediul MAE, după ce pe site-ul ambasadei a fost postat un articol cu titlul: „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii”.

După ce Ambasada Federației Ruse la București a postat pe site-ul instituției articolul cu titlul „Despre lătratul NATO la frontierele Rusiei și sursa principală de dezinformare a lumii”, ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.

Ambasadorul Rusiei s-a prezentat la sediul MAE miercuri, unde a avut o întrevedere cu secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota.

„Cu acest prilej, secretarul de stat pentru afaceri strategice a atras atenția că este inacceptabilă folosirea repetată de către misiunea rusă a unui limbaj nepotrivit, ofensator și provocator la adresa României și a NATO, Alianță din care țara noastră face parte ca urmare a deciziei sale democratic asumate”, a transmis MAE printr-un comunicat.

Cu toate acestea, materialul cu pricina se află în continuare postat pe site-ul Ambasadei Federației Ruse.

Foto: Inquam Photos / George Călin