Confidenţialitate

Ambasadorul Moscovei la ONU a părăsit sala în timpul ședinței de securitate când Charles Michel condamna ororile comise de soldații ruși în Ucraina | AUDIO

Rusia a fost criticată în termeni duri în ședința de securitate a Organizației Națiunilor Unite. Președintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat Rusia de propagandă și a condamnat ororile comise de soldații ruși în Ucraina, printre altele. Ambasadorul Moscovei la ONU a părăsit sala chiar în timpul discursului.

„Puteți părăsi sala domnule ambasador. E mai ușor decât să ascultați adevărul”, a spus președintele Consiului European – Charles Michel.

Afirmația s-a îndreptat către ambasadorul Moscovei la ONU – Vasili Nebenzia, care a părăsit ședința Consiliului de Securitate ONU după un discurs tăios al oficialului european.

Charles Michel a acuzat Rusia că este singura responsabilă pentru o eventuală criză alimentară.

A acuzat forțele ruse că au furat cereale din zonele pe care le-a cucerit în Ucraina, iar apoi s-a folosit de aparatul de propagandă pentru a da vina pe alții.

De asemenea, Charles Michel a condamnat ororile comise de soldații ruși în Ucraina.

Rușii l-au acuzat pe Charles Michel că a fost nepoliticos în comentariile pe care le-a făcut.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Război în Ucraina, ziua 104. Serviciile de informații britanice: Rușii vor captura Severodonețk și vor avea sub control întregul Donbas | AUDIO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.