Confidenţialitate

Ambasadorul Danemarcei, la Europa FM: Anul aceasta, colindăm în familie | VIDEO

Ambasada Regală a Danemarcei la București face din nou un pas Magic, în cel mai mare club din România, Clubul de Seară, deschis pe frecvențele Europa FM.

În ediția specială în care se aud colinde noi și vechi, alese de ascultătorii Europa FM, dar și unele piese de sărbători aduse în premieră la radio de mai mulți artiști, invitatul surpriză al serii este chiar Excelența Sa, Dl. Ambasador Søren Jensen

În spiritul tradiției ambasadei, anul acesta a fost adaptată piesa Dlui. Ambasador Søren Jensen – „Christmas with you” – din 2018, pentru a reflecta contextul aparte din acest an, generat de pandemia de COVID-19.

Noua versiune a melodiei are versuri în limba română, scrise de personalul Ambasadei Regale a Danemarcei.

În Clubul de Seară, Toader Păun a primit în direct un mesaj chiar în limba română de la Excelența Sa, Dl. Ambasador Søren Jensen:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Melodia este interpretată de personalul Ambasadei, căruia i s-au alăturat anul acesta trei voluntari Magic – Laila, Mariam și Mihai, dar și Iraida și Alex din echipa Jysk România.

„Când am făcut prima versiune a Christmas with you, în 2018, căutam modalități de a susține eforturile deosebite ale Asociației Magic, întreprinse în beneficiul copiilor bolnavi de cancer și al familiilor lor. În 2019, am reluat proiectul cu același scop, acesta fiind obiectivul nostru și în 2020. Din cauza pandemiei, Asociația Magic a trebuit să anuleze, anul acesta, taberele lor de vară atât de benefice. Cu ajutorul melodiei si al videoclipului, sperăm să strângem fonduri pentru ca aceasta să poată compensa și să facă și mai mult pentru copii în 2021.

Piesa în sine vorbește despre cum e să nu fii împreună cu cei dragi de Crăciun. Acest lucru este experimentat de mulți oameni bolnavi, internați în spital, sau care lucrează în străinătate și nu reușesc să ajungă acasă de sărbători – situație în care poate că se regăsesc și mulți români.

Anul acesta, din cauza restricțiilor COVID, multă lume – sau, cel puțin, mai multă lume decât de obicei – nu va putea fi alături de cei dragi. Astfel, melodia a căpătat o semnificație nouă în 2020.

Personalul Ambasadei a decis ca melodia să fie cântată în limba română anul acesta. Împreună, au făcut versuri noi, care reflectă viața, cu toate frustrările ei, în contextul restricțiilor provocate de COVID. Iar bunii noști prieteni de la Jysk și Asociația Magic ne-au ajutat să o interpretăm. Îmi place noua versiune. Cred că versurile românești și noul videoclip dau melodiei un suflu nou. Le sunt foarte recunoscător celor de la Jysk Romania pentru că ne-au ajutat să facem toate acestea posibile. “, spune Søren Jensen.

Videoclipul piesei este disponibil pe YouTube și pe canalul Europa FM: