Ambasadorul Brummell va dormi sub cerul liber pentru a semnala problemele oamenilor fără adăpost

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, va dormi sub cerul liber, vineri, pentru a marca Ziua internațională dedicată oamenilor fără adăpost.

Paul Brummell este unul dintre voluntarii care vor dormi afară, alături de alți reprezentanți ai comunității britanice din România: Nigel Bellingham, directorul British Council Romania, Charles Crocker, președintele British Romanian Chamber of Commerce, și Ian Tilling, președintele Casa Ioana.

Manifestarea este cuprinsă într-un eveniment de tip „Sleep Out” organizat de Casa Ioana.

Vineri, zeci de voluntari vor dormi sub cerul liber, într-un spațiu special amenajat în incinta unei cafenele din Capitală.

În acest fel, ei doresc să atragă atenția asupra situației persoanelor fără adăpost și să susțină activitatea fundației Casa Ioana în sprijinul femeilor și copiilor victime ale abuzului domestic sau fără adăpost.

Ziua internațională dedicată oamenilor fără adăpost este marcată în întreaga lume pe 10 octombrie.

În București se estimează că circa 5.000 de persoane nu au adăpost, dar cifrele ar putea fi mult mai mari.

Casa Ioana a fost înființată în anul 1995 și vine în sprijinul familiilor, în general femei și copii, care ajung victime ale violenței domestice sau care nu au adăpost.

Casa Ioana pune la dispoziția acestora un spațiu de cazare, gratuit, până când reușesc să își rezolve problemele care le-au adus în această situație.

De asemenea, asociația oferă acestor persoane vulnerabile o gamă largă de servicii de asistență psihologică și socială care le ajută să facă tranziția către o viață independentă și stabilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS