Ambasada SUA critică legea defăimării

Într-o declarație de presă, ambasadorul american la București Hans Klemm menționează că protejarea libertății de exprimare, chiar și în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează este un aspect fundamental al unei societăți democratice sănătoase.

Oficialul american susține că Statele Unite condamnă discriminarea și ura, dar în același timp se opun legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu prețul libertății de exprimare.

„Cea mai puternica armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare – mai spune ambasadorul Hans Klemm, care îl citează pe președintele american Barack Obama.

Dar liderul PSD, Liviu Dragnea le spunea, săptămâna trecută, colegilor din Parlament, că americanii pregătesc și ei o lege similară proiectului pe care l-a inițiat.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Legea defăimării prevede amenzi de până la 100.000 de lei pentru cei care fac afirmații defăimătoare la adresa unui grup de persoane sau a unei comunități.

Proiectul figurează pe ordinea de zi a ședinței de plen de la Camera Deputaților, unde urmează să primească votul final.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS