Ambasada Marii Britanii la Ankara, închisă din motive de securitate

Ambasada Marii Britani la Ankara urmează să fie închisă publicului vineri, din „motive de securitate”, în contextul în care Turcia se confruntă de mai multe luni cu un val de atentate fără precedent, relatează AFP.

„Ambasada britanică la Ankara va fi închisă publicului vineri, 16 septembrie, din motive de securitate”, a anunţat joi reprezentanţa diplomatică într-un comunicat, fără să ofere alte precizări.

La fel ca un număr de misiuni diplomatice din Turcia, Ambasada Regatului Unit şi-a închis serviciile consulare pe timpul vacanţei cu ocazia sărbătorii Aïd al-Adha (sărbătoarea Sacrificiului), care a început luni şi se încheie vineri seara.

Însă ambasada nu îşi va deschide porţile, aşa cum era prevăzut iniţial.

Ambasada germană la Ankara a anunţat că misiunile diploamtice germane din Turcia oferă „servicii limitate până vineri”, fără să facă alte precizări.

Ziarul german de mare tiraj Bild a scris că misiunile şi şcolile germane din Turcia sunt închise de teama unui eventual atac.

Turcia a fost zguduită anul acesta de un număr de atentate sângeroase atribuite jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic sau atribuite separatiştilor kurzi şi de un puci eşuat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS