Amazon finanţează în secret un vaccin contra răcelii

Cel mai mare retailer din lume – Amazon, deţinut de miliardarul Jeff Bezos, investeşte miliarde de dolari pentru a găsi un vaccin pentru răceală.

Deşi proiectul este ţinut secret, Amazon a adunat o echipă de 100 de oameni de ştiinţă, au declarat surse locale, pentru “CNBC”.

Echipa de oameni de știință, reunită sub numele de „Mareaţa provocare”, lucrează pentru a dezvolta un vaccin ce ar putea preveni răceala.

În Statele Unite, răceala este principala cauză a absenteismului şcolar sau la locul de muncă şi duce la cheltuieli anuale de peste 40 de miliarde de dolari în bugetul SUA.

„Sub numele Proiectul Sănătate, gigantul retailer Amazon, doreşte să găsească soluţii care vor avea un impact major asupra umanităţii”, spune o sursă pentru “CNBC”.

Grupul de savanţi este condus de cercetătorul iranian Babak Parvitz, care a lucrat anterior la o companie de cercetare a Google.

Dezvoltarea unui vaccin contra răcelii a fost şi este în continuare o provocare imensă pentru oamenii de ştiinţă, dar tot mai multe companii au început să investească pentru a găsi un leac.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS