Confidenţialitate

Amazon a raportat un profit record de 6,3 miliarde de dolari în trimestrul trei

Amazon a raportat încă un trimestru de creşteri masive: Gigantul american a înregistrat un profit 6,3 miliarde de dolari între iulie şi septembrie, de la 2,1 miliarde în aceeaşi perioadă din 2019, întrecând estimările analiştilor de pe Wall Street cu 71%, anunţă Financial Times.

De asemenea, veniturile de 96,1 miliarde de dolari – alimentate de efectele pandemiei, care au reorientat cumpărătorii către mediul online – s-au plasat peste previziunile economiştilor, iar sărbătorile de iarnă nu pot decât să crească profiturile companiei conduse de Jeff Bezos.

Amazon a declarat că veniturile operaţionale din ultimele trei luni ale anului vor fi cuprinse între 1 şi 4,5 miliarde de dolari. De altfel, vânzările din T4 pot atinge până la 121 de miliarde de dolari, cu 11 miliarde peste estimările analiştilor citaţi de FT.

Cheltuielile impuse de restricţiile de circulaţie şi măsurile de distanţare socială pot ajunge la aproximativ 4 miliarde de dolari în ultimul trimestru.

Valoarea de piaţă a Amazon ajunge în prezent la 1,54 trilioane de dolari, în timp ce averea lui Jeff Bezos atinge 189 de miliarde de dolari, cu 70 de miliarde mai mult decât ocupantul locului doi, Bill Gates, conform Bloomberg Billionaires Index.

Jim Carney, directorul pentru politici publice şi comunicaţii din cadrul Amazon, a dat de înţeles lunile trecute că gigantul ar putea avea o anumită influenţă asupra administraţiei Biden, în condiţiile în care candidatul Partidului Democrat îl va învinge pe Donald Trump şi va deveni noul preşedinte al Statelor Unite.