Confidenţialitate

Am verificat la Asistenţa Socială dacă un asistent preia copilul cât sunt părinţii la muncă – AUDIO

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat ieri că şcolile şi grădiniţele nu sunt un spaţiu pentru supraveghere, ci de educare, aşa că se închid toată săptămâna.

Apoi le-a oferit părinţilor care nu au cu cine să-şi lase copiii o soluţie, un număr de telefon de la Asistenţă Socială, la care să sune pentru ca un asistent să le preia copilul cât sunt la muncă.

Am încercat în această dimineaţă, în Deşteptarea să aflăm cum funcţionează sistemul.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Angajatul primăriei a spus mai întâi că e suficient să completăm un formular de pe site-ul instituţiei şi un asistent social se va prezenta în mai puţin de o oră la adresa indicată.

A revenit cu un telefon peste câteva minute şi a precizat că ar fi fost necesară completarea formularului aseară, până la ora 22, pentru a beneficia de serviciu în această dimineaţă.

Ulterior, am primit un nou apel, o angajată a primăriei a verificat mai intâi dacă copilul pentru care am solicitat supraveghere este sub tratament medicamentos, şi ne-a anunţat că în scurt timp un asistent social va ajunge la adresă, cu rugămintea de a completa formularul până atunci.