Confidenţialitate

Alți 13 români au fost repatriați din Turcia. Printre aceștia, o mamă cu 2 copii

13 români s-au întors din Turcia în România, fiind îmbarcați de pe Aeroportul din Adana, Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN. Până în prezent, 21 de români au fost repatriați.

Printre cei 13 români care au plecat marți seară din Turcia către România se află o mamă cu doi copii, dar și 9 studenți și profesorul lor coordonator. Studenții și profesorul erau cazați la un hotel din Kahramanmaraş.

Luni, 6 februarie 2023, au fost repatriați 8 români și 2 polonezi.

La nivelul Ambasadei României la Ankara mai sunt în atenție situațiile a două grupuri de studenți Erasmus, precum și alte solicitări punctuale de sprijin:

  • Un grup compus din nouă cetățeni români aflat în Kayseri. Dintre aceștia, cinci studenți se vor deplasa spre Ankara, în cursul zilei de 8 februarie în vederea îmbarcării pe un zbor comercial către România. Celelalte patru persoane au decis să rămână în Republica Turcia.
  • Un grup format din șapte studenți, aflat în Malatya, zonă puternic afectată în urma seismelor, care nu se poate deplasa spre Aeroportul din Adana. Personalul ambasadei este în dialog cu aceștia pentru identificarea unei soluții de repatriere în perioada următoare.

Personalul Ambasadei este în legătură cu reprezentanții grupurilor în cauză, precum și cu ceilalți cetățeni români care au contactat Ambasada, în vederea identificării celor mai bune soluții de sprijin. Reprezentanții Ambasadei României la Ankara continuă totodată dialogul cu autorităţile turce.

Contacte pentru românii aflați în zonele afectate de cutremur

MAE reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Inginerul Mihai Șercăianu: „O clădire mai nouă este mai rezistentă cu condiția ca proiectul de execuție să respecte normele în vigoare”. Ce este riscul seismic? | VIDEO