Confidenţialitate

Alte peste 300 cazuri noi de rujeolă înregistrate în ultima săptămână

Alte peste 300 cazuri noi de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână, numărul total al îmbolnăvirilor de la începutul epidemiei, în luna septembrie a anului trecut ajungând la 8.803.

În această perioadă s-au înregistrat 32 de decese, iar în total sunt afectate de epidemie 41 de judeţe, a anunţat, vineri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până vineri este 8.803, din care 32 de decese – opt în Judeţul Timis, şase în Judeţul Arad, şapte în judeţul Dolj, trei în judeţul Caraş-Severin şi câte unul în judeţele Bihor, Cluj, Călăraşi, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş şi Bucureşti.

Cu o singură excepţie, judeţul Tulcea, boala a fost confirmată în toată ţara.

Trei judeţe, respectiv Timiş, Caraş-Severin şi Arad, numărul cazurilor a trecut peste 1.000.

În ultima săptămână, cele mai multe cazuri au fost confirmate în judeţele: Satu Mare – 70, Braşov – 58, Dâmboviţa – 22, Teleorman – 20, Vaslui – 19, Sibiu – 16, Arad – 12, Timiş- 11.

Sigura metodă pentru prevenirea bolii este vaccinarea. Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare.

Pentru unul dintr-o mie de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.

Vaccinul împotriva rujeolei protejează copiii în faţa acestei boli.

În România, nouă din zece părinţi îşi vaccinează copiii.