Confidenţialitate

Alte două cazuri de Omicron, înregistrate în România. Bilanțul celor infectați cu această tulpină a urcat la 15

Încă două cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate luni, 20.12.2021, în România.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 65 ani și un bărbat de 67 de ani. Ambele persoane sunt din județul Brașov și au istoric de călătorie în Nigeria anunță autoritățile sanitare.

Cei doi sunt vaccinați cu schema completă de vaccinare, se află în izolare la domiciliu, iar starea lor de sănătate este una bună.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 15 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Varianta de coronavirus Omicron a fost raportată în 89 de țări, iar numărul cazurilor se dublează în maxim 3 zile în zonele cu transmitere comunitară, a anunțat sâmbătă Organizația Mondială a Sănătății. Mai nou, durerea în gât este un nou simptom al îmbolnăvirilor cu Omicron – anunță specialiștii.

Numărul țărilor în care se raportează varianta Omicron crește de la o zi la alta. Dar, probabil, în realitate, numărul este mai mare decât cel cunoscut, spun reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății.

„Omicron se răspândește într-un ritm pe care nu l-am văzut cu nicio variantă anterioară. Iar vaccinurile, singure, nu-I pot face față. Este nevoie – în continuare – de mască, distanțare, aerisirea camerelor. Trebuie să luăm toate măsurile și să o facem corect”, mai spune șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Citește și: Tranșă de peste 100 de milioane de doze de vaccin anti-COVID adaptat variantei Omicron, comandată de statele UE