Alte aproape 8.000 de amenzi pentru nerespectarea stării de urgență

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că, prin structurile din cadrul Ministerului de Interne, de la începutul crizei epidemice, au fost întocmite 341 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, o faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 7.741 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.647.253 de lei.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 25.586 de persoane. Alte 87.400 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

GCS a transmis că numărul infectărilor cu noul coronavirus a ajuns la 5.202 în România, în creștere cu 441 față de raportarea precedentă.

Bilanțul epidemic al deceselor este de 229, înregistrate în București și în județele, Dolj, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov și Mehedinți.

La ATI, în acest moment, sunt internați 178 de pacienți.

Numărul persoanelor vindecate a ajuns la 647.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 51.802 de teste.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS