Confidenţialitate

Alte 21 de persoane sunt cercetate în dosarul „Copiii soarelui” din Dumbrava de Sus, alături de cel care a înființat comunitatea

Ardelean Farcaș, autoproclamatul lider spiritual, a fost arestat săptămâna trecută și acuzat de șantaj, viol și alte infracțiuni, după ce au fost făcute plângeri împotriva sa. De 25 de ani, în acea comunitate s-ar fi practicat Vipassana, o tehnică veche de meditație, iar mii de oameni mergeau acolo să se emancipeze spiritual.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brad au extins cercetările în dosarul „Copiii soarelui” pentru alte 21 de persoane, părinţii copiilor care locuiau în centru, pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Astfel, autorităţile au dispus efectuarea unei expertize medico legale pentru a se stabili dacă şi cum a fost afectată dezvoltarea fizică şi psihică a copiilor abuzați de Ardelean Fărcaş, sau Adi de la Brad.

Împotriva acestuia au fost formulate cinci plângeri penale pentru viol, șantaj și hărțuire.

El a fost arestat preventiv săptămâna trecută, dar a făcut contestație.

Vă reamintim că în comunitatea „Copiii soarelui” din localitatea Dumbrava de Sus locuiau câteva zeci de persoane, printre care și minori, care nu mergeau la școală.

Polițiștii au făcut descinderi săptămâna trecută, arestându-l pe autoproclamatul lider spiritual.

De 25 de ani, în comunitatea respectivă mergeau anual câte 1.000 de persoane care pretindeau că se emancipează spiritual.