Confidenţialitate

Alte 2 scannere cu raze x au fost puse în funcțiune marți la Vama Albița | AUDIO | GALERIE FOTO

Alte două scannere cu raze X au fost puse în funcțiune astăzi la Vama Albița. Un echipament va controla autovehiculele, iar celălalt camioanele care vor să treacă granița. Autoritățile vor astfel să reducă, printre altele, traficul ilegal de substanțe interzise, dar și timpii de așteptare la frontieră.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un scanner va controla autoturismele, iar dispozitivul mobil va fi destinat camioanelor care vor trece prin Vama Albița. Cele două echipamente au raze X cu ajutorul cărora autoritățile de la graniță vor vedea pe monitoare ce se află în autovehicule, cum ar fi pachete suspecte care conțin substanțe interzise, arme sau marfă de contrabandă.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș: „Este un program amplu de dotare cu scannere în cele 12 puncte de trecere a frontierei”

Următorul îl vom avea în luna august la Siret pentru un scanner fix destinat camioanelor – în acest fel urmărim să consolidăm capacitatea instituțională și administrativă a autorităților vamale de a combate frauda fiscală, de a combate contrabanda, traficul de droguri”, a spus Marcel Boloș.

Autoritatea Vamală Română spune că datorită noilor echipamente, timpul de așteptare la frontieră va scădea.

Un scanner asemănător a fost instalat luna trecută la Giurgiulești, în județul Galați.

Sursa foto: Facebook / Marcel Boloș

Citește și: Procurorul general a sesizat Inspecția Judiciară și solicită cercetarea judecătorilor care au eliberat din arest preventiv bărbații acuzați de crima de la Padina | AUDIO