Alte 17 probe neconforme în cazul produselor Hexi Pharma. În județul Mureș, unul dintre produse era diluat și de 4.000 de ori

Noi rezultate ale testelor făcute pe produsele Hexi Pharma: în spitalele din Mureș, spre exemplu, au fost găsiți dezinfectanți diluați de 4 mii de ori.

Ministerul Sănătății a publicat, joi seara, alte 17 noi probe analizate la ICECHIM și recoltate din spitale din județele Mureș, Brașov și Călărași.

Având în vedere rezultatele din ultimele zile,  s-a decis sistarea efectuării de teste suplimentare de concentraţie.

Ministerul Sănătății anunță că la toate cele 17 probe noi au fost găsite nereguli.

Există, și de această dată, diferențe mari între concentrația declarată pe etichetă și cea reală.

De departe, cea mai gravă situaţie a fost constatată în județul Mureş.

În cazul unuia dintre cele 5 produse analizate, s-a constatat un nivel de diluare de 4.200 de ori, iar în cazul celorlalte de 2.800 de ori.

De asemenea, trei produse folosite în spitalele din Călăraşi erau diluate de până la 10 ori faţă de concentrațiile menționate pe etichete.

Şi la Braşov, cele trei probe prelevate arată diferenţe.  Unul dintre produsele testate e folosit pentru dezinfectarea mâinilor chirurgilor, înainte de operaţii.

Date fiind rezultatele analizelor efectuate în ultimele două zile cu privire la concentraţia dezinfectanţilor HexiPharma, Ministerul Sănătăţii a decis sistarea efectuării de teste suplimentare de concentraţie la ICECHIM.

Urmează cA  ancheta administrativă să continue conform Planului de Măsuri dispus de ministurl interimar al Sănătății, premierul Dacian Cioloș.

REZULTATE ICECHIM_16048_19445

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS