Confidenţialitate

Alte 103.000 de doze AstraZeneca ajung, joi, în România

Comitetul de coordonare a vaccinării a anunţat că România primește, joi, o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca.

”103.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge în data de 11 martie la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră.

Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional. Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Naţional de Stocare Bucureşti (27.600 doze)
  • Centrul Regional de Depozitare Braşov (12.600 doze)
  • Centrul Regional de Depozitare Cluj (14.900 doze)
  • Centrul Regional de Depozitare Constanţa (1.500 doze)
  • Centrul Regional de Depozitare Craiova (9.700 doze)
  • Centrul Regional de Depozitare Iaşi (16.000 doze)
  • Centrul Regional de Depozitare Timişoara (10.900 doze)

CNCAV amintește că, la 8 martie, în urma recomandărilor Grupului Ştiinţific şi Medical din cadrul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, a Ministerului Sănătăţii şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia renunţării la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, pe platforma electronică se pot realiza programări pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, ca urmare a eliminării restricţiei de vârstă.

Vaccinul se adresează persoanelor cu vârste de peste 18 de ani care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva Covid, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice şi persoanele cu dizabilităţi.