Alina Cojocaru dansează din nou pe scena Operei Naţionale

Alina Cojocaru va dansa în premiera baletului ‘La fille mal gardée’, pregătit şi pus în scenă de Malin Thoors şi Johan Kobborg.

Alina Cojocaru va dansa în premiera baletului ‘La fille mal gardée’, pregătit şi pus în scenă de Malin Thoors şi Johan Kobborg, care va avea loc pe 13 decembrie, la Opera Naţională Bucureşti, celebra prim-solistă de renume internaţional întorcându-se pe scena instituţiei româneşti după un an.

Europa FM este primul post de radio din România care v-a dezvăluit planurile Operei Naţionale în două reportaje difuzate în weekend în emisiunea Lumea Europa FM.

Alina Cojocaru a dansat, în urmă cu un an, pe 7 decembrie 2013, în premiera baletului ‘La Sylphide’ de la Opera Naţională Bucureşti (ONB), spectacol pus în scenă de coregraful Johan Kobborg pentru prima dată în România.

La un an de la acest eveniment, celebra prim-solistă de renume internaţional se întoarce pe scena ONB, pentru a dansa în spectacolul ‘La fille mal gardée’, balet în două acte şi trei scene de Ferdinand Hérold şi John Lanchbery, o producţie a cărei coregrafie poartă semnătura lui Sir Frederick Ashton.

Scenografia îi aparţine lui Osbert Lancaster, spectacolul fiind pus în scenă şi pregătit de Malin Thoors şi Johan Kobborg.

Premiera mondială a spectacolului a avut loc pe 28 ianuarie 1960, la Royal Opera House – Covent Garden din Londra. La Opera Naţională Bucureşti premiera va avea loc pe 13 decembrie, urmând noi reprezentaţii pe 14, 19 şi 21 decembrie şi pe 4, 11, 14 şi 30 ianuarie 2015, se arată site-ul instituţiei teatrale.