Alina Bica va fi suspendata din magistratura pana la solutionarea definitiva a dosarului in care este cercetata (AUDIO)

Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit în această dimineață pentru a decide acest lucru dar și pentru a lua act de demisia sa de la șefia DIICOT.

Alina Bica va fi suspendată din magistratură până la soluționarea definitivă a dosarului în care aceasta este cercetată pentru abuz în serviciu.

Vicepreședintele CSM – Gheorghe Muscalu spune ca secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii s-a reunit în această dimineață pentru a decide acest lucru dar și pentru a lua act de demisia sa de la șefia DIICOT.

Până la numirea unui nou procuror-șef la DIICOT, Direcția va fi condusă de adjunctul instituției anti-mafia – Giorgiana Hosu.

Alina Bica a fost arestată preventiv sâmbătă dimineață, fiind acuzată de abuz în serviciu într-un dosar privind despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren din București – supraevaluat cu 61 de milioane de euro.

Şefa DIICOT era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisiei din ANRP care a aprobat despăgubirile.