Confidenţialitate

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, live în Deșteptarea | VIDEO

Alin Nica este președinte al Consiliului Județean Timiș din octombrie 2020. În 2004, la 23 de ani, devenea cel mai tânăr primar din România, fiind ales la conducerea comunei Dudeștii Noi, din județul Timiș, unde a rămas în funcție timp de 16 ani.

Aflată la 13 km de Timișoara, localitatea a devenit un magnet pentru populația tânără, dar și pentru investiții: nu mai puțin de 50 de proiecte a pus pe picioare Alin Nica, în valoare de 28 de milioane de euro, fără să folosească niciun ban din credite, totul fiind realizat din fondurile atrase, europene, nerambursabile sau din bugetul local.

Ne apropiem de închiderea proiectului Timișoara, Capitală Culturală Europeană.  Cât a investit Consiliul Județean în acest proiect și pentru ce au fost folosiți banii? Ce rămâne în urma proiectului? Care a fost cea mai mare provocare pentru Consiliul Județean pentru susținerea proiectului? Ce a trebuit să rezolve ca să funcționeze?

În studio-ul mobil din Piața Unirii din Timișoara este Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Acest weekend va fi unul plin de evenimente, concerte, expoziții și spectacole care vor avea loc în piețele și sălile orașului, la care sunt așteptați zeci de mii de spectatori, de participanți.