Confidenţialitate

Alice Cooper a lansat o piesă-cadou pentru fanii lui, cu ocazia împlinirii a 73 de ani | VIDEO

Alice Cooper a lansat piesa “Social Debris”, disponibilă gratuit, cu ocazia împlinirii vârstei de 73 de ani, scrie Contactmusic.

Cu ocazia împlinirii a 73 de ani, artistul a lansat piesa ”Social Debris” drept ”cadou pentru Detroit, pentru fanii mei şi pentru mine”, după cum a declarat acesta.

“Piesa a fost scrisă de formaţia originală Alice Cooper”, a completat artistul.

”Trupa Alice Cooper nu s-a potrivit cu nimeni pentru că făceam lucruri pe care nicio altă formaţie nu le făcea. Nu ne încadram pe scena folk, nu ne încadram pe scena metal, nu ne potriveam cu nimic din ceea ce se întâmpla la acea vreme. Ne-am simţit mereu ca nişte proscrişi. Ne-am simţit ca nişte neaveniţi, eram în lumea noastră mică. Prin urmare, ‘Social Debris’ a fost modul în care formaţia originală a scris o melodie despre noi, în esenţă”, a spus Alice Cooper.

Piesa este disponibilă gratuit timp de 24 de ore pe site-ul artistului.

Alice Cooper a dezvăluit că viitorul său album de studio, ”Detroit Stories”, care va fi lansat pe 26 februarie, va fi o sărbătoare a rockului din Detroit.

”Detroit era pe atunci centrul heavy rock-ului. Cântai la Eastown şi erau Alice Cooper, Ted Nugent, Stooges şi The Who, pentru 4 dolari! Weekendul următor la Grande erau MC5, Brownsville Station şi Fleetwood Mac, sau Savoy Brown, ori The Small Faces. Neîncadrându-ne nicăieri în SUA (din punct de vedere muzical sau al imaginii), Detroit a fost singurul loc care a recunoscut (muzica) Alice Cooper axată pe chitară, sunetul hard rock şi spectacolul nostru scenic nebunesc. Detroit era un refugiu pentru proscrişi. Iar când au aflat că m-am născut în estul Detroit-ului… eram acasă”, a spus acesta.

Foto: captura video YouTube EarMusic