Confidenţialitate

Alexei Navalnîi a ieșit din greva foamei după mai mult de trei săptămâni

Disidentul rus Alexei Navalnîi a anunțat că încetează greva foamei pe care o declanșase cu mai bine de trei săptămâni în urmă, ca semn de protest față de decizia autorităților de a-i permite să fie consultat de doctorii săi.

“Nu îmi retragcererea de a fi consultat de un doctor, îmi pierd sensibilitatea în unele părți ale mâinilor și picioarelor. (…) Dată fiind această evoluție și a circumstanțelor, încep să încetez greva foamei”, a scris Alexei Navalnîi, cel mai acerb critic al președintelui Vladimir Putin, pe Instagram.

El a încetat să mai mănânce în urmă cu 24 de zile după ce autoritățile penitenciare i-au respins cererea de a fi văzut de doctorii săi personali. Liderul Opoziției ruse se plângea de dureri mai la spate și picioare, despre care echipa sa medicală spunea că ar putea fi simptome ale agentului chimic cu care a fost otrăvit în august anul trecut. Medicii săi au tras un semnal de alarmă săptămâna trecută, potrivit căruia Navalnîi ar putea muri în orice clipă, determinându-i pe susținătorii disidentului să facă mai multe presiuni asupra Kremlinului.