Alexandru Tomescu, pe scenă de Crăciun alături de Cristian Mandeal

Pe 15 decembrie, de la ora 19:00, cei mai buni artişti clasici ai României sub cupola Ateneului pentru o seară de neuitat.

Un concert sprecial de Crăciun va fi susţinut la Ateneu de câţiva dintre cei mai importanţi artişti români: violonistul Alexandru Tomescu, Orchestra Română de Tineret – condusă de dirijorul Cristian Mandeal, soprana Crina Zancu şi pianistul Andrei Licareţ.

Pe 15 decembrie, de la ora 19:00, cei mai buni artişti clasici ai României sub cupola Ateneului pentru o seară de neuitat.

La ora 19:00, pe scenă va urca violonistul Alexandru Tomescu, artistul catalogat de presa internaţională drept un ‘superstar al vioarei’ (Berliner Morgenpost).

De-a lungul timpului, Tomescu a concertat în săli celebre ale principalelor metropole ale muzicii: Carnegie Hall (New York), Walt Disney Concert Hall (Los Angeles), Théâtre des Champs Elysées (Paris) şi Concertgebouw (Amsterdam). Pasionat în egală măsură de muzica de cameră, Alexandru Tomescu a evoluat mai întâi în Romanian Piano Trio (2005-2010), iar din 2011 este prim violonist al Cvartetului Ad Libitum, ansamblu cameral de prestigiu, cu o istorie de peste 25 de ani.

Evenimentul va aduce în faţa publicului şi Orchestra Română de Tineret, ce reuneşte unii dintre cei mai valoroşi artişti din întreaga ţară. Ansamblul a cunoscut o evoluţie fulminantă: apariţii de mare succes pe scena Ateneului Român, concertul extraordinar ‘Eurovision – Tineri muzicieni’, prezenţe în cadrul Festivalului Internaţional ‘George Enescu’ (2011 şi 2013 ), concerte la Paris şi Strasbourg, în cadrul unui proiect cultural european (2012), Roma şi Ravello – Italia( 2013).

Soprana Crina Zancu, pianistul Andrei Licareţ vor fi, de asemenea, invitaţii Concertului de Crăciun.

Biletele au preţuri între 80 şi 360 de lei.