Confidenţialitate

Alexandru Tomescu oferă un concert gratuit azi în Bucureşti – VIDEO

Violonistul Alexandru Tomescu este în plin turneu până pe  5 iunie în 15 centre culturale din România, dar şi în  Franța, Israel şi Ungaria în cadrul  Turneului Internațional Stradivarius 2016 – EXPERIENCE 2.0.

În această seară, de la ora 20, Alexandru Tomescu va ajunge în cadrul turneului la Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif din Bucureşti. Intrarea la concert este liberă.

Pentru cei care nu au reuşit să ajungă la spectacolele din timpul Turneului Internațional Stradivarius 2016 – EXPERIENCE 2.0, acestea sunt dispnibile, parţial, şi sub forma unor înregistrări video postate pe contul de Facebook al lui Alexandru Tomescu.

Alături de pictorița Ana Munteanu din Republica Moldova, Turneul Internațional Stradivarius 2016 – EXPERIENCE 2.0 este un concept muzical care îmbină muzica clasică interpretată de  Alexandru Tomescu, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, cu pictura în nisip (sand-art) și proiecții video.

În acest an, turneul este dedicat construirii Centrului Cultural Internațional de Muzică și Arte Frumoase – „George Enescu” -Mihăileni/Botoșani, locul în care se află Casa Memorială „George Enescu”, restaurată în 2015. Acest Centru Cultural va permite accesul tinerilor din comunitatea locală la educație culturală, arte frumoase și bun gust și. Acest Centru Cultural are scopul de a sptijini din timp, în mod eficient, viitoarele talente ale României.

“Ne propunem colectarea de fonduri în cadrul Turneului pentru a ajuta la unui centru cultural care să poată fi folosit în crearea de evenimente culturale și educaționale internaționale-“, spune Alexandru Tomescu, unul intre Ambasadorii acestei cauze.

FOTO: Ioana Hameeda