Confidenţialitate

Alexandru Rafila: Stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Nu se impun restricții, ci se fac recomandări pentru spitale și școli | AUDIO

A fost declarată stare de alertă epidemiologică din cauza gripei. Sunt 9.151 de cazuri de gripă, dintre care, 1.241 confirmate de laborator, transmite ministrul Sănătății. De la debutul acestui sezon sunt 51 de decese confirmate, dintre care 11 sunt noi.

Cele mai multe identificate la persoane cu vârste de peste 65 de ani

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Majoritatea cazurilor de gripă dacă vă uitați pe raportare aproape jumătate sunt concentrate în București și în mod evident găsim soluții pentru cei care au nevoie de o îngrijire mai complexă – cazurile de terapie intensivă. Am avut 2-3 cazuri în unele spitale de urgență, dar deja am reușit să ne descurcăm împreună cu colegii de la Direcția de Sănătate Publică și cei din spitale”, a spus ministrul Sănătății.

Nu va fi declarată epidemie de gripă, dă asigurări ministrul Sănătății. Până la finalul lunii februarie, numărul cazurilor va scădea, spune Alexandru Rafila.

De asemenea, nu sunt impuse restricții, ci au fost făcute doar recomandări pentru spitale și școli

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„La nivelul unităților sanitare, sunt 6 măsuri: realizarea triajului epidemiologic pentru personal și în cazul celor care prezintă simptomatologie izolarea la domiciliu. O să revin cu această recomandare – este foarte important ca persoanele care dau semne de viroză respiratorie să stea la domiciliu. Purtarea în spital de către personalului medical a echipamentului de protecție, inclusiv al măștii. Adaptarea programului de vizită aparținătorilor în spitale. Rcomandăm părinților care au copii bolnavi să îi rețină la domiciliu și să ia legătura cu medicul de familie. Până la sfârșitul lunii februarie probabil că valorile vor fi sensibil mai mici”, a spus Alexandru Rafila.

Raportul transmis de Institutul Național de Sănătate Publică

Sursa foto: Europa FM

Citește: Vaslui: Casa Județeană de Asigurări de Sănătate și-a suspendat activitatea pe o perioadă nedeterminată după incendiul izbucnit în camera serverelor | VIDEO