Confidenţialitate

Alexandru Rafila la Europa FM: Ministerul Sănătății va înființa centre regionale de dezintoxicare | AUDIO

Ministerul Sănătăţii pregătește un plan pe tema consumului de droguri la copii și adolescenți, pe care îl va prezenta Guvernului. Proiectul propune dezvoltarea unei rețele regionale de centre de dezintoxicare pentru tineri.

În România sunt doar două astfel de centre.

Acest plan ar putea deveni operațional de anul viitor, a anuntat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, în emisiunea Piața Victoriei la Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Un consumator de droguri este o persoană bolnavă. Bolnavii nu trebuie sancţionati”, a mai spus  ministrul Rafila în această seară la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Trebuie să vedem exact care sunt prevederile legale. Sigur că nu sunt specialist în combaterea traficului şi consumului de droguri, dar trebuie să fim atenţi încât să nu facem rău. Adică să nu aducem această sancţiune penală unui bolnav. Pentru că noi discutăm de un bolnav. Nu discutăm despre altceva decât despre un bolnav. Un copil, un adolescent sau un adult care consumă droguri este un om bolnav. El are o adicţie care îi modifică foarte mult comportamentul, viaţa şi speranţa de viaţă. Deci este clar că discutăm despre un bolnav. Ori nu putem să plecăm de la principiul că sancţionăm bolnavii.”

Sursa foto: Paul Pătlăgică / Europa FM