Alexandru Buşcu a fost numit administrator provizoriu la Romaero

Alexandru Buşcu a fost numit administrator provizoriu al Romaero, până la data întrunirii Adunării Generale a Acţionarilor societăţii şi numirii unui administrator, arată un raport al companiei.

Este economist şi pilot militar și a fost numit membru interimar vara aceasta în Consiliul de Administrație.

De asemenea, acţionarii companiei l-au numit pe Ştefan Paraschiv membru în Consiliul cu un mandat de patru ani, din 28 octombrie.

Romaero este o companie de stat specializată în întreţinerea şi repararea avioanelor de transport de pasageri sau cargo.

Societatea a avut pierderi de 9,14 milioane lei în primul semestru, de aproape două ori şi jumătate mai mici faţă de cele înregistrate în prima parte a anului anterior.

De asemenea, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 9% în primele şase luni ale acestui an, la 22,43 milioane lei, de la 24,66 milioane lei, în prima parte a anului trecut.

Veniturile din exploatare au însumat 35,38 milioane lei, la sfârşitul lunii iunie, în creştere cu 6%, de la 33,4 milioane lei în perioada similară a anului anterior.

Romaero, companie controlată de Ministerul Economiei, mai are 770 de salariaţi şi are o valoare de piaţă de 156,1 milioane lei – 34 milioane euro.

Societatea estimează că va încheia acest an cu pierderi de 44,18 milioane lei şi venituri totale de 62,7 milioane lei, potrivit bugetului pentru 2017, aprobat de Guvern în octombrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS