Alexandra Ungureanu lansează „Cărămida”, în direct în Clubul de Seară – VIDEO

Premieră joi seara la Europa FM, în cel mai mare club din România. Alexandra Ungureanu lansează „Cărămida”, în direct în Clubul de Seară, alturi de Toader Păun. După ce videoclipul piesei a avut lansarea în această dimineață, noul single Alexandra Ungureanu va putea fi ascultată în premieră la radio pe frecvențele Europa FM, după ora 19.

Inspirată de emoția specială dăruită de folclorul românesc, Alexandra Ungureanu continuă misiunea de a reconstrui și reinterpreta estetica românească autentică și lansează „Cărămida”, o piesă ce transmite printr-o metaforă baza unei relații la început de drum și finalul acesteia. Deși cărămida de multe ori este considerată indestructibilă, pentru a rezista și pentru a-și păstra locul pe soare, dar și pe furtună, are nevoie de sprijin și stabilitate. Acestea sunt temeliile unei relații, iar dacă una este înconjurată de nesiguranță, cărămida cedează.

„Mulți dintre cei care am mai copilărit la țară ne amintim, poate, acest cântec din folclorul copiilor, «Cărămida», care evocă un gest ritualic, magic. Magie au făcut și cei de la Nomad Music și Andi Bănică, transformând aceste simboluri într-o poveste de dragoste. Așa cum mi se întâmplă mie când ajung să lucrez în premieră cu cineva, lucrurile se leagă până la final într-o chimie fantastică. Așa a fost și întâlnirea cu regizoarea Isabella Szanto, care a dat viață păpușii de lemn cu sforile tăiate. Îmi doream de mult timp un video alb-negru și acum s-au aliniat steluțele:)”, povestește Alexandra Ungueanu.

Single-ul este compus de către Andrei Iulian Bănică, iar de producție s-au ocupat Mihai Cătălin Tamazlicaru, Răzvan Dediu și Alex Antonescu.

După „Bate, Bate”, pentru care a lucrat împreună cu Marius Moga, artista a explorat în continuare „îmbinarea între electropop, instrumente tradiționale și folclor autentic” și a lansat „Vântule”, o piesă inspirată din experiențele și trăirile personale ale Alexandrei. A urmat „Gânduri”, o piesă ca un puzzle de stări. Acum, Alexandra Ungureanu lansează „Cărămida”, în direct în Clubul de Seară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS