Artista Alexandra Nechita, în premieră la Bucureşti

Celebra artistă Alexandra Nechita prezintă pentru prima dată la Bucureşti, în Piaţa Ateneului Român, expoziția „Grădina cu sculpturi”, în cadrul Zilelor Bucureştiului.

„Este prima oară când expun un ansamblu de sculpturi în ţară, unde sunt cunoscută mai degrabă ca pictoriţă. (…) Visam de mult să creez în România şi să expun pentru publicul de aici”, a declarat Alexandra Nechita.

Vernisajul operelor din „Grădina cu sculpturi” are loc marţi, de la ora 18.00, în faţa Ateneului Român.

Expoziţia „Grădina cu sculpturi” este organizată de Arcub şi prezintă opt lucrări ale artistei.

„Sunt lucrări la care are acces oricine: le poţi vedea, te poţi apropia, le poţi atinge. De aceea, îmi doresc ca toţi cei care au ocazia să facă asta, să se conecteze cu lucrările, să le interpreteze şi să le simtă în felul propriu”, a spus artista.

Recunoscută în lumea întreagă pentru picturile sale în stilul cubist realizate la o vârstă fragedă, pictoriţa româncă stabilită în SUA a avut la opt ani prima expoziţie personală la Biblioteca Municipală din Los Angeles.

În scurt timp a atras atenţia criticilor de artă, care au început să scrie despre maniera abstractă, unică, lirică a tinerei artiste.

Tablourile Alexandrei Nechita se regăsesc în muzee din lume, de la colecţia de artă a Vaticanului, până la colecţii particulare deţinute de celebrităţi precum David Letterman, Whoopi Goldberg sau Calvin Klein.

Pe parcursul anilor, Alexandra Nechita şi-a dezvoltat limbajul vizual aparte în numeroase picturi şi sculpturi din bronz, sticlă şi metal.

În anul 2008 a absolvit UCLA, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din lume, de unde obţine o diplomă în Arte Plastice şi îşi dedică timpul promovării artelor ca mod de expresie şi comunicare în şcoală.

Expoziția „Grădina cu sculpturi” poate fi vizitată din 19 septembrie până în 19 octombrie.

 

Aceasta a fost invitată și în cadrul emisiunii La radio cu Andreea Esca, de la Europa FM.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS