Confidenţialitate

Alexander Adamescu poate fi extrădat în România. Milionarul a pierdut procesul din UK

După doi ani de judecată, Alexander Adamescu poate fi extrădat în România.

Milionarul a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă a Regatului Unit.

Apelul i-a fost respins fiindcă Adamescu junior nu a putut aduce noi probe că ar fi victima unei persecuții politice și că extrădarea să ar reprezenta o încălcare a drepturilor omului în legislația europeana.

Alexander Adamescu este vizat de un mandat international de arestare emis în 2016 de Înalta Curte de Casație și Justiție de la cererea DNA.

Fiul fostului om de afaceri Dan Adamescu este acuzat că i-ar fi mituit pe judecătorii Ion Stânciu și Elena Rovența de la Tribunalul București pentru a obține hotărâri favorabile în cadrul unor proceduri de insolvență care vizau firmele familiei.

În 27 mai 2016, Adamescu senior a fost condamnat definitiv la patru ani și patru luni de închisoare cu executare, împreună cu magistrații implicați în acest dosar. Dan Adamescu a murit în timp ce își executa sentință iar fiul sau a fugit din tara.

Alexander Adamescu a fost arestat la Londra, la începutul lui 2018, după ce ar fi încercat să scape de extradare invocind un raport fals al Administrației penitenciarelor despre condițiile grele din închisorile romanești.