Confidenţialitate

Alexander Adamescu, eliberat pe cauțiune. Trebuie să poarte la picior un dispozitiv de localizare

Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, a fost eliberat pe cauţiune de o instanță din Londra. Judecătorul din Westminster Magistrates i-a impus însă acestuia să poarte în permanenţă pe picior un dispozitiv de localizare.

Nu se știe însă care a fost cauțiunea stabilită.

Dispozitivul de localizare trebuie purtat până în momentul în care va exista o decizie definitivă în privința solicitării de extrădare, formulate de România.

Mai mult, autorităţile din Marea Britanie i-au reţinut lui Alexander Adamescu paşaportul, dar şi paşapoartele membrilor săi de familie.

În privința extrădării, pe 20 septembrie va avea loc un termen intermediat pentru audieri preliminare. Pe 23 septembrie va avea loc termenul pentru audierea completă și dezbaterea cererii de extrădare.

Poliţiştii din Londra l-au săltat pe Alexander Adamescu în timpul unei conferinţe legate de abuzul autorităţilor române prin emiterea mandatelor de arestare preventivă.

 

Alexander Adamescu era căutat de autorităţile judiciare din România, după ce a fost emis un mandat de arestare pe numele său.

Fiul lui Dan Adamescu este acuzat că, împreună cu tatăl său, ar fi dat mită 15.000 de euro şi 23.000 de lei judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa de la Tribunalul Bucureşti. În schimbul banilor, magistrații urmau să dea sentințe favorabile în dosare de insolvenţă.