Alex Molenaar a câştigat ediţia cu numărul 52 a Turului României

Rutierul olandez Alex Molenaar, de la Monkey Town – A Block CT, a câştigat ediţia cu numărul 52 a Turului României, încheiat la București, cu o etapă în circuit desfășurată pe un traseu de 103,7 km de la Alveola Kiseleff-Arcul de Triumf-Piața Presei Libere și retur.

Alex Molenaar, care încă din etapa I a îmbrăcat tricoul alb de cel mai bun tânăr din competiție, a fost urmat în clasamentul final de rusul Savva Novikov (Lokosphinx) şi de cehul Karel Hnik (Elkov Author), în timp ce câștigătorul de anul trecut, Serghei Țvetcov, de la Echipa Națională a Românie, s-a clasat pe locul 4. Planul lui era să recupereze cele două secunde care-l despărțeau de podium la primul sprint al zilei, dar o problemă mecanică (i s-a rupt lanțul) l-a împiedicat să-l ducă la îndeplinire.

Ultima etapă din Turul României a fost câștigată de polonezul Stanislaw Aniolkowski (CCC Development Team), care s-a impus și în etapa a II-a a competiției, pe traseul de 176 de km dintre Brașov și Focșani. Favoritul Echipei României pentru acest traseu, Eduard Grosu, a trecut al doilea linia de finiș.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS